Help! Moet een blogbericht nu lang of kort zijn?

Hoe lang moet je blog zijn? Is een lange blog beter dan een korte? Wel, het is een vraag die we dagelijks krijgen en waar geen pasklaar antwoord op is. Beide zijn goed, alleen, is het best om ze af te wisselen. 

Een gemiddelde blog is tussen de 300 en 500 woorden, en is vlot en krachtig geschreven, vertelt iets meer over een fijn onderwerp en voldoet aan de regels van de SEO. Dat is een ideale korte blog. Daarnaast wordt aangeraden om zeker om de zoveel “korte” blogs, te zorgen voor een zogenaamde monsterblog. Een monsterblog is een blog van minstens 1000 woorden. Daarin kun je verder gaan uitweiden over een onderwerp dat jouw doelgroep interessant maakt. Ook blogs met 10 tips om XXX zijn standaard wat langer dan de klassieke korte blogs, omdat ze vlotter lezen. 

Moraal van het Verhaal is echter wel dat de blog sowieso vlot leesbaar moet zijn. Als je monsterblogs oersaai zijn en moeilijk geschreven, zullen ze niet scoren. Want niemand schrijft toch nog teksten, enkel maar omdat Google ze leuk zou kunnen vinden? Nee, we willen dat ze ook effectief worden gelezen en interessant worden gevonden. En liefst van al worden ze nog even gedeeld ook. 

Pakkende content, lang of kort, houdt je lezer geïnteresseerd. Daarom nog enkele tips voor de langere blogs: 

  • Deel je blog goed op met ondertitels, zo kunnen je lezers er ook “snel over” gaan, als ze weinig tijd hebben.
  • Breek je tekst op in puntjes waar mogelijk, zodat het makkelijker te lezen is. 
  • Schrijf vlot en gebruik geen te ingewikkeld taalgebruik. Jouw blog is geen wetboek. 

Vind je toch de juiste stijl niet voor je blog, of wil je het graag wat vlotter geschreven hebben? Stuur ons je blog door en wij laten er graag eens ons proofreadersoog over gaan, niet alleen grammaticaal of spellingsgewijs, maar ook qua vlotheid en leesbaarheid. We’re only one call away.    

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: