10 tips voor meer volgers op Instagram

Ben je pas gestart met een eigen Instagramaccount of ben je al even actief? We willen allemaal wel wat extra volgers. Tegenwoordig is het zelfs bijna een sport om zoveel mogelijk volgers te hebben op Instagram, zodat we onszelf social influencer kunnen noemen. In deze blogpost geef ik je 10 tips hoe je meer volgers krijgt op Instagram zonder sluwe truckjes.

Tip 1: Gebruik de juiste #hashtags

Via hashtags kunnen potentiële nieuwe volgers jouw post makkelijker vinden. Om ervoor te zorgen dat de juiste mensen jouw post vinden, moet je goed nadenken welke hashtags je gebruikt. Hoe specifieker de hashtag, hoe groter de kans dat jouw post opgemerkt wordt door jouw doelgroep.

Opdracht: Stel, jij zit midden in je eigen doelgroep. Welke 5 hashtags zou jij opzoeken en volgen?

Tip 2: Like en reageer op anderen

Ga op zoek naar een populair account gevolgd door jouw doelgroep. Like hun posts en reageer er fijn op. Zo bouw je een band op en zien andere mensen jouw reacties. De reacties die je geeft moeten wel een meerwaarde geven aan de post. Antwoord dus niet gewoon met een emoji, maar denk goed na wat je zal reageren. Wil je een volger converteren naar een klant? Dan is het ook zeker goed om actief op deze persoon zijn of haar posts reageren en een band op te bouwen. Op die manier krijgen ze vertouwen in jou en jouw product / dienst en is de stap kleiner tot een aankoop.

Opdracht: reageer de komende week minstens op 1 post van een volger en van een influencer die jouw doelgroep volgt.

Tip 3: Post regelmatig iets op Instagram

Een account waar weinig activiteit is, komt niet vertrouwd over. Post regelmatig iets op jouw account en zorg voor een fijne afwisseling tussen tekst en afbeeldingen. Een quote is fijn en vooral heel erg shareble. Het past goed tussen de zoveelste selfie. Heb je niet voldoende tijd om elke keer iets te posten? Plan dan jouw posts in met een app zoals Later. Kies goede tijdstippen. Wat zijn goede tijdstippen? Wanneer mensen zich gaan vervelen. Denk eens na, wanneer grijp je zelf naar je smartphone?

Opdracht: Post de komende maand 3x per week op jouw Instagram account.

Tip 4: Ga in interactie met jouw volgers

Mensen geven van nature uit graag hun mening. Stel hen dan ook eens een vraag: “Wat denk jij hiervan?” Jouw volgers nemen de tijd om te reageren op jouw post, reageer dan ook persoonlijk op elke reactie. Krijg je haat reactie? Haters gonna hate. Negeer deze gewoon, uiteindelijk lokken ze alleen maar meer interactie uit. En dat is weer goed voor jouw algoritme en engagement op Instagram.  

Opdracht: Reageer persoonlijk op elke reactie op je Instagram posts en stories.

Tip 5: Werk aan je Instagram-imago

Jouw instagram feed is zoals een visitekaartje. Mensen bezoeken jouw profiel en hebben meteen een oordeel klaar in slechts enkele seconden. Zorg dan ook dat je Instagram uitstraalt wat jij wil dat jouw bedrijf uitstraalt. Neem een profielfoto die aansluit bij wat je doet. Bijvoorbeeld: je bent actief in de autosport, poseer dan even in een racepak en neem dit als profielfoto. Mensen weten meteen in welke branche jij actief bent.

Opdracht: verander jouw profielfoto naar een die bij jouw bedrijf past.

Tip 6: Straal de juiste boodschap uit

Heb je nog oude foto’s op jouw profiel staan die niet meer aansluiten bij de boodschap die je vandaag wil overbrengen? Dan kan je deze best verwijderen. Zorg ook voor voldoende afwisseling tussen tekst en afbeeldingen om het evenwicht te bewaren. Straalt jouw Instagram feed uit wie je bent of hoe je wil gezien worden?

Opdracht: Verwijder vandaag de foto’s die niet bij je passen van je Instagram account.

Tip 7: Roep je volgers op tot actie

Door vragen te stellen roep je op tot interactie. Deze interactie zorgt ervoor dat je interessanter wordt voor anderen om te volgen. Stel hen simpele vragen zoals “Wat denk jij hierover?” of “Wat zijn jouw plannen vandaag?”

Opdracht: Stel deze week elke dag een vraag in je stories en bij 1 post.

Tip 8: Promoot jouw Instagram op andere kanalen

Heb je een Facebookaccount met veel volgers? Deel hier dan even welke interessante dingen je post op Instagram. Geef je volgers een exclusieve blik achter de schermen, laat ze op jouw Instagram als eerste een nieuw product leren kennen.  Aangezien ze je volgen op Facebook hebben ze al interesse getoond in wat je doet, de stap om jou te volgen is dus klein.

Opdracht: Deel een afdruk van een leuke Instagrampost van jou op je Facebook pagina en vraag of ze jou ook daar willen volgen. PS: vraag ze ook om hun IG achter te laten, zodat jij ook hen kunt volgen. Mensen reageren graag.

Tip 9: Geef een kijkje achter de schermen

Instagram stories zijn de ideale manier om een blik achter de schermen te geven. Wat gebeurt er op kantoor? Is er een product zopas in productie gegaan? Heb je koffie gemorst op jouw broek? Heb je een mindere dag? Deel het gerust met jouw publiek zonder meteen alles bloot te geven. Zo krijgen jouw volgers herkenbare situaties te zien waardoor je authentieker overkomt. Door eens iets grappig in beeld te brengen, zien mensen dat je meer bent dan een merk, dat er echt een persoon achter zit, die ook wel eens een tegenvaller heeft.

Opdracht: Deel deze week op je Stories een Behind the scenes. Laat zien wie je echt bent.

Tip 10: Neem deel aan een Instagram POD

Instagram POD? Wat is dat nu weer? Dat zijn groepjes met mensen die continu bezig zijn met elkaar onderling te liken of te reageren op elkaars posts. Wat is het doel hiervan? Zo houd je het algoritme van Instagram voor de gek. Deze Instagram POD’s bestaan uit groepjes van maximum 15 mensen. Wanneer je een nieuwe post hebt geplaatst, geven meteen 15 mensen een like of reageren ze hierop waardoor deze vaker wordt opgemerkt bij andere en de feed zal verschijnen.

Opdracht: zoek een Instagram POD die bij jouw merk past.

Weet je niet waar te beginnen met Instagram? Kan je de tijd niet vinden om alles te bedenken en te plaatsen? Wij helpen je graag verder! Contacteer ons voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: