Public Speaking advies, ook interessant voor online media

Krijg jij het ook benauwd als je nog maar denkt om een vlog op te nemen, of wanneer je een presentatie moet geven? Beide hebben te maken met onzekerheid over het spreken voor publiek. Want ook online spreken valt onder de noemer spreken voor publiek. Je bent zeker niet de enige. Ik maakte (en maak) het zelf ook mee. Meer zelfs, Instagram Stories – ze werken beter als je erin praat (ondertiteld), het is nog steeds een drempel, maar ik werk eraan…

Enkele maanden geleden was ik (Jess) genomineerd, als Beloftevolle Onderneemster Vlaams-Brabant, om Belofte van het jaar te worden (deze prijs werd gewonnen door de fantastische Isabelle van Natural Self). Oh nee, help, ik moest mezelf gaan voorstellen voor een hele groep onderneemsters op die slotavond en de paniek sloeg toe. Nog enkele maanden eerder startte mijn Thee met een Verhaal avontuur op EclipsTV, de paniek sloeg ook toen toe: help, er zullen mensen kijken naar mij op tv. Vlogs maken, hetzelfde verhaal… Daarom besloot ik om een experte onder de arm te nemen: Stefanie van VoxConsult.

Vandaag het verhaal van die Instagram Stories. Je kan je als ondernemer niet meer verschuilen. Je volgers willen het gezicht zien achter het merk. Wie is Thee met een Verhaal? Dat ben ik, ook al werk ik samen met toppers. Wie is Secret Sparkles? Dat zijn Sandrien en ik. Wie is The British School of Etiquette? Mijn mentor Philip… en ik ben het gezicht voor Benelux.

De tips van Stefanie helpen mij enorm, zelfs na die ene sessie zo veel maanden terug, en daarom stelden we haar voor om een workshop te geven voor onze volgers, te beginnen in Leuven. Je krijgt er tips en tricks om public speaking, in de ruimste facetten van het woord, op een goede manier aan te pakken. Maar niet alleen dat, je krijgt ook duidelijke handvaten om op een professionele manier om te gaan als het toch eens verkeerd loopt. Op die manier kan je vol zelfvertrouwen aan de slag.

Deze workshop is onderdeel van The British School of Etiquette, waar we workshops organiseren voor en door ondernemers, om de beste versie van onszelf naar buiten te brengen. Maar heel belangrijk: zonder onze echtheid, onze authenticiteit te verliezen. Nog tot 24 augustus kun je genieten van het Early Bird tarief van 175 EUR (excl. Btw) ipv 240 EUR (excl. BTW). Elke deelnemer krijgt trouwens ook toegang tot de exclusieve netwerkgroep van The British School of Etiquette en Secret Sparkles. Schrijf je vandaag nog in!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: