25 tips voor gevarieerde Facebook posts

Het is niet altijd even gemakkelijk om Facebook posts te verzinnen en op te stellen. Vooral niet omdat het ook allemaal echt interessant moet zijn voor jou doelpubliek. Zit jij ook vaak zonder inspiratie en weet je niet meer wat te posten? In dit blogbericht geven we jou 25 verschillende tips wat je kan posten op jouw bedrijfspagina.

1. Quotes

Quotes zijn een makkelijke manier om een boodschap over te brengen. Maak ze dan ook ‘Instaproof’ met een leuke afbeelding, volledig in de branding van jouw bedrijf. Hiervoor hoef je geen grafische vormgever te zijn. Dit kan snel en gemakkelijk via Canva.

Wist je trouwens dat quotes ook zorgen voor meer bereik? Quotes worden vaak gedeeld waardoor je ook een ruimer doelpubliek bereikt.

2. Stel een vraag

Mensen willen van nature maar al te graag een antwoord geven of hun mening over iets uiten. Wanneer je hen een vraag stelt, lok je ook meteen interactie uit. Stel relevante vragen waar je zelf ook wat aan hebt. De antwoorden kunnen in de toekomst misschien nog goed van pas komen. Daarnaast zijn vragen laagdrempelig en simpel. Je hoeft niet veel moeite te doen om deel te nemen aan een conversatie.

3. Polls

Polls zijn een simpele manier om iemand zijn of haar mening te vragen. Met één druk op de knop delen ze hun mening en jij hebt kostbare informatie die je kan gebruiken voor jouw bedrijf. Daarnaast zijn mensen benieuwd naar de resultaten en zullen ze maar al te graag hun stem uitbrengen.

4. Visuele Content

Visuele content zoals foto’s, albums, carrousels en diavoorstellingen trekken onmiddellijk de aandacht en werken beter dan een platte tekst. Mensen worden overspoeld met content op Facebook. Door voldoende visuele content te gebruiken, trek je hun aandacht en zijn ze geïnteresseerd. Op enkele seconden tijd beslissen jouw volgers of ze al dan niet naar jouw verhaal willen luisteren.

5. Video ‘ s en live gaan

Bang om live te gaan uit onzekerheid? Niet nodig! Video’s en live video’s zorgen er namelijk voor dat je veel engagement krijgt van jouw volgers: het ideale moment om interactie aan te gaan met jouw publiek.

6. Humoristische Posts

Let op, dit werkt niet voor elk bedrijf. Is jouw bedrijf eerder formeel? Dan laat je humor best op de achtergrond. Mensen houden er van om even luchtige content te zien op facebook waarmee ze kunnen lachen. Daarnaast zorgt het ook voor interactie, taggen maar!

7. Nieuws

Gebeurt er iets in jouw vakgebied? Deel het dan op jouw facebookpagina en geef jouw mening hierover. Mensen volgen jou omdat ze geïnteresseerd zijn in jouw vakgebied. Deze content zal hen dan ook zeker interesseren. Door deze content te delen kan je ook meteen jouw rol als expert uitspelen.  Indirect kan je ook aantonen wat de relevantie is van jouw producten en/of diensten.

8. Inspirerende Posts

Wat kunnen jouw volgers allemaal doen met jouw product en/of dienst. Via inspirerende posts kan je hen laten zien hoe ze dit kunnen gebruiken op een andere manier dan ze gewend zijn.

9. Tutorials

In een tutorial leg je stap voor stap uit hoe ze een specifiek probleem kunnen aanpakken d.m.v. jouw product en/of dienst. Mensen leren graag bij.

10. Dilemma ‘ s en Keuzes

Ook wel een variant op de polls, maar dan visueler voorgesteld. Volgers reageren met vind-ik-leuk of een andere reactie om hun stem uit te brengen. Dit is een subitiele manier van engagement en bezorgt je extra likes op jouw post.

11. User-Generated-Content

Geen tijd of zin om zelf een post te maken? Deel dan eens iets van een volger. Deze posts lokken extra likes, reacties en interactie uit en versterken het community gevoel aanzienlijk.

12. Behind-The-Scenes

Mensen zijn van nature heel nieuwsgierig. Met behind-the-scenes laat je ook meteen de menselijke kant van jouw bedrijf zien en wek je sympathie op van jouw volgers. Zo laat je hen het reilen en zeilen zien (ook de minder goede momenten en kanten) en zorg je voor een persoonlijke connectie met jouw volgers.

13. Captions

Captions zijn bijschriften bij foto’s. Heb je vandaag geen inspiratie? Laat jouw volgers jou helpen! Dit is een leuke manier om nieuwe input van jouw volgers te krijgen.

14. Fill-in-the-blank

Ook dit is weer een leuke om interactie te hebben met jouw volgers. Je plaatst een zin en jouw volgers moeten deze aanvullen. Ze zullen maar al te graag hun eigen mening delen.

15. Tools

Zelf een interessante tool gevonden? Deel het dan zeker met jouw volgers! Deel zelf jouw ervaringen en vertel wat de tool doet, hoe het werkt en voor wie het interessant is. Zo leer je jouw doelpubliek weer iets bij.

16. Testimonials

Wie kan jouw product en/of dienst beter verkopen dan tevreden klanten? Niemand! Deel dan ook eens een positieve ervaring van een tevreden klant (natuurlijk nadat je hiervoor toestemming hebt gevraagd). Zo zal je niet alleen interactie uitlokken, maar misschien ook nieuwe klanten aantrekken.

17. Tips

Één van mijn persoonlijke favorieten, tips delen! Dit is een snelle manier om mensen verder te helpen of meer specificaties van jouw product te tonen aan jouw volgers. Daarnaast laat je ook jouw vakkennis zien.

18. Memes / GIFs

Het hoeft niet altijd informatief of sales gebonden te zijn. Deel eens een leuke meme of GIF om jouw volgers te entertainen. Let wel op dat deze ook passen bij jouw vakgebied. Deel dus niet zomaar memes of GIFs zonder erover na te denken.

19. Teasers

Nieuw product dat je zal lanceren? Of ga je een extra dienst aanbieden? Deel dan een tipje van de sluier om interesse op te wekken bij jouw volgers. Gegarandeerd succes!

20. Mijlpalen en Award

Heb je met jouw bedrijf een mijlpaal bereikt of heb je een award in ontvangst mogen nemen? Deel dit dan ook zeker met jouw volgers en laat hen meegenieten van jouw succes door een promotie te geven naar aanleiding van deze mijlpaal of erkenning.

21. Blogposts

Blogposts zijn hét geheime wapen van content creatie. Je trekt de juiste mensen, op het juiste moment aan naar jouw website, met de juiste informatie. Zo ontdekken meer mensen jouw product en/of dienst en wek je hun interesse op.

22. Acties

Geef jouw volgers eens een exclusieve kortingscode of organiseer een leuke actie. Let wel op dat je dit niet te vaak gaat doen.

23. Freebies

Freebies zijn lead magnets of gratis demo’s. Hiermee laat je volgers, en dus potentiële klanten, proeven van jouw producten of diensten en laat je hen verlangen naar meer. Geef hen een gratis staaltje in ruil voor een mailadres of geef hen een gratis e-book cadeau.

24. Wist-je-dat

Met dit soort posts laat je jouw doelpubliek verbazen en leg je de focus op aspecten van jouw bedrijf, producten en/of dienstverlening.

25. FAQs

Frequently Asked Questions zijn vragen die veel worden gesteld over jouw bedrijf, product en/ of dienst. Door dit te delen via social media bezorg je iedereen tegelijkertijd van antwoord. Wedden dat er nog volgers waren die zich deze vraag al hadden gesteld?

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere voorbeelden van potentiële interessante facebook posts, maar hiermee kan je alvast aan de slag.

Zie je het bos door de bomen niet meer? Dan kunnen wij jou helpen met het opstellen van jouw social media plan en hoef je hier zelf niet aan te denken.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: