Waarom content marketing meer is dan enkel een tekstje schrijven.

Het eerste wat consumenten en B2B prospecten doen bij een bepaalde nood is Google openen en zoeken. En zelfs Google maak je vandaag de dag niet langer gelukkig met een sterke SEO-tekst. De algoritmes zitten veel ingewikkelder in elkaar dan dat. Content marketing, de term wordt langs alle kanten naar je toe gekatapulteerd, maar niet altijd met de juiste betekenis. Content marketing is zo veel meer dan een tekstje schrijven, een e-book lanceren of dagelijks op je sociale media posten. In een tijd waar straffe verhalen je product verkopen, en platte verkoop niet langer werkt, daar is een sterke content marketing strategie van cruciaal belang.

Dat is niets voor mij

Toch wel! Iedereen die onderneemt, elk bedrijf, elke eenmanszaak, elke freelancer in welke sector dan ook, die online gevonden wil worden, heeft nood aan goede content marketing. Minstens op de eigen site of sociale media. Het staat niet alleen voor je reputatie, maar geeft ook diepgang aan jouw passie, aan hetgeen je doet.

Straffe content

Natuurlijk kun je de beste copywriter zijn ter wereld en echt straffe SEO-teksten neerzetten, maar zonder een goede strategie erachter, en als het niet de juiste personen bereikt, heeft dat geen enkele zin. 1 keer een goede, en dan bedoel ik een echt straffe, blogpost op je sociale media delen is niet voldoende, als je daarna weer maanden niets post. Dat is het grootste verschil tussen content en contentmarketing. Content marketing zorgt ervoor dat straffe content de brug wordt tussen klant en aanbieder, op een doordachte manier, op een zeer geplande manier en vooral interessant voor de volger! Heerlijk toch, om op deze manier zaken te doen. Het geeft je de kans om je kennis te delen, je klanten te informeren en authentieker te worden in jouw zakendoen. Of toch, dat is wat wij bij Secret Sparkles ermee willen doen.

Content marketing is de toekomst

En dat hebben vele marketinggoeroes al geweten. Seth Godin, toch één van de strafste marketingmannen, zei het volgende: “Content marketing is het enige type marketing dat er nog is.” Bedrijven die nog op de klassieke marketing voeren, merken ook dat ze mee op de kar van de content marketing moeten springen. Zelfs de grotere bedrijven zetten er steeds sterker op in.

Straffe content is niet alleen tekstueel

Misschien nog belangrijker om jouw straffe tekst kracht bij te zetten, is deze te vergezellen met heel sterk visueel materiaal. En omgekeerd. Soms is de tekst ook gewoon een straf extraatje bij top visueel marketingmateriaal. Denk hierbij aan infographics, een sterke (personal) branding.

Wees uniek, gebruik die Secret Sparkles

Last, but not least, wees geen copycat! Maak van jouw merk, maar ook van jouw content marketing jouw stokpaardje. Kopieer niet zomaar wat een concurrent doet. Jouw klanten zijn op zoek naar jou, niet naar een goedkope kopie. Daarom vinden wij het bij Secret Sparkles zo enorm belangrijk om onder de huid van onze klanten te kruipen. Wij willen niet dat de klanten van onze klanten zien dat zij hulp inroepen voor hun content marketing of sociale media, nee, hetgeen wij opleveren IS de klant. Wees de beste versie van jezelf, al de rest bestaat al!

Mogen wij onze Secret Sparkles loslaten op jouw content marketing? Contacteer ons vandaag nog!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: